blogpromotieVeel mensen zetten een blog op en denken dat het vanzelf veel gelezen zal worden als ze regelmatig nieuwe artikelen plaatsen. Helaas moet je er meer voor doen om je blog onder de aandacht te brengen. Je bent namelijk vast niet de enige die over de onderwerpen schrijft waar jouw blog over gaat. Maar geen nood, ik geef je 5 tips om je blog te promoten.

Plaats je website op social bookmark sites

Social Bookmark sites zijn sites waar je interessante links kunt delen. Uiteraard is jouw blog zeer interessant, dus plaats een link met eventueel wat extra informatie op zoveel mogelijk Social Bookmark sites. Google pikt deze links namelijk op en geeft je site er een kleine boost in de ranking mee.
Doe dit plaatsen overigens niet allemaal op dezelfde dag, dan heb je grote kans dat Google dit ervaart als spam en zul je je ranking er eerder alleen maar mee schaden.

Zorg voor interactie met je lezers

Geef lezers de mogelijkheid op je blog te reageren. Doe dit door reacties toe te staan en door m.b.v. buttons ervoor te zorgen dat mensen je site kunnen retweeten, liken en op andere manieren delen.
Wees niet bang voor negatief commentaar, want door daar juist op te reageren kan een negatief commentaar zomaar omslaan in iets positiefs. Is het commentaar echt afkrakend en/of onredelijk, dan kun je hem altijd handmatig verwijderen.

Voeg regelmatig nieuwe content toe

Schrijf regelmatig nieuwe artikelen. Heb je even weinig tijd om hele artikelen te schrijven? Je kunt ook op andere manieren steeds kleine beetjes content toevoegen. Denk aan het plaatsen van reacties van lezers, het posten van interessante links naar andere pagina’s en/of het schrijven en plaatsen van korte nieuwsberichten.

Maak een profiel aan op Social Media sites

Maak voor je blog een speciale pagina aan op Facebook, Pinterest ,Twitter en andere social media sites die voor jouw blog interessant kunnen zijn. Let wel dat je dan die pagina’s ook moet bijhouden en dus regelmatig van relevante content moet voorzien. Probeer zoveel mogelijk lieks, volgers e.d. te krijgen, dan is de kans groot dat ook je website veel meer relevante bezoekers krijgt en daarnaast boosten ze je je ranking.

Optimaliseer je teksten

Ooit gehoord van SEO? SEO Staat voor Search Engine Optimalization. Dit is de term die gebruikt wordt om technieken te omschrijven die ervoor kunnen zorgen dat je website goed rankt in zoekmachines (als Google). Je hoeft geen SEO expert te zijn om teksten redelijk SEO vriendelijk te schrijven. Hou bijvoorbeeld rekening met belangrijke zoekwoorden, maak gebruik van headings (naast een titel ook tussenkopjes) en geef je afbeeldingen een titel en alt-tag mee. Meer over het schrijven van geoptimaliseerde teksten zie hier.