Als je graag marathons loopt (of van plan bent ervoor te gaan trainen), is het belangrijk dat je de juiste spullen hebt. Marathons eisen veel van je, dus goede schoenen en kleding zijn onmisbaar. De marathon zelf is niet het zwaarste, de trainingen vooraf vragen veel meer van je. Om het wat aangenamer te maken, denk ook aan asseccoires.

Marathons voor beginners

De titel van deze alinea is natuurlijk een paradox. Als je in staat bent om een marathon te lopen heb je natuurlijk een zeer goede loopconditie. Maar om zo ver te komen zul je eerst een hele hoop kilometers in de benen moeten hebben. Om meteen de beste hardloopschoenen te kopen is dan overdreven, want wie weet vind je het toch niet zo leuk als gedacht, of heb je er simpelweg de discipline niet voor. Wel is het verstandig om meteen een goed paar schoenen te kopen, want op slechte schoenen haak je waarschijnlijk sowieso na 1 of 2 keer af. Het loopt op die schoenen namelijk echt een stuk minder makkelijk en bovendien zijn ze blessuregevoelig. Hier een paar geschikte hardloopschoenen in de middenklasse:
accessoiresmarathons

Nike Runningshoes

Goede Hartslagmeter

Of je nou een beginnende hartloper bent of niet, een goede hartslagmeter is altijd aan te raden. Een hartslagmeter van een paar tientjes doet namelijk simpelweg niet wat hij moet doen en dat is correct je hartslag meten. Wil je ook nog meten hoe hart je gaat en welke afstand je loopt, dan heb je bovendien ook niets aan een goedkope hartslagmeter, want die meet alleen je hartslag en schat hoogstens in hoeveel calorien je hebt verbrand. Als je marathons gaat lopen is het dus echt van belang dat je een hartslagmeter koopt die accuraat je hartslag meet en bovendien functies heeft speciaal gericht op hardlopen. Een voorbeeld is de Polar FT80G1:

accessoires marathons

Polar Hartslagmeter FT80G1

Handige assecoires voor marathons en trainingen

Zoals ik in de inleiding al zei is het daarnaast belangrijk dat je zorgt voor goede asseccoires. Twee belangrijke asseccoires zijn de rugzak, om eten en drinken makkelijk mee te kunnen nemen en een schok- en waterbestendige mp3-speler.

Sony Sport Walkman

accessoires marathons

Puma Backpack