Hippe afzuigkapEen huis, tuin en keuken onderwerp, maar geen onbelangrijke, als het om de inrichting van je keuken gaat. Afzuigkappen zijn al lang niet meer alleen een hulpmiddel om vieze luchtjes in je keuken te voorkomen. Hoewel dat nog steeds de voornaamste functie is, is het uiterlijk van de afzuigkap nu ook belangrijk geworden. Een afzuigkap neemt een prominente plaats in je keuken in, dus het is niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een design afzuigkap. Ook voor mensen die juist niet willen dat de afzuigkap opvalt bestaan er speciale modellen. In dit artikel alle soorten afzuigkappen op een rij.

Schouwmodel afzuigkap

Voor de mensen die een in het oog springende afzuigkap wensen: het schouwmodel. De meeste schouwmodel afzuigkappen zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn onder te verdelen in de categoriën eilandschouw en wandschouw. De eilandschouw wordt los boven je kookplaat gehangen, de wandschouw wordt uiteraard aan de wand geplaatst. Het schouwmodel is meestal in de vorm van een piramide, maar er bestaan ook ronde versies. Hieronder een voorbeeld van een eilandschouw.

Design Afzuigkap

Geïntregeerde afzuigkap

Voor mensen die juist niet willen dat de afzuigkap opvalt is het verstandig om een geïntegreerde afzuigkap aan te schaffen. De geïntegreerde afzuigkap is namelijk verstopt in een keukenkastje. Wanneer je het kastdeurtje open trekt gaat de afzuigkap aan.

Inbouw afzuigkap

Zoals de naam al duidelijk maakt wordt een inbouw afzuigkap ingebouwd in de schouw of andere locatie waar de afzuigkap geschikt is. Ook deze vorm van afzuiging gaat heel onopvallend.

Vlakscherm afzuigkap

De vlakschermafzuiging lijkt op de geïntegreerde afzuiging, omdat er ook een deel van de afzuigkap in een keukenkastje bevestigd is. Het verschil met de geïntegreerde afzuigkap is echter dat de voorkant van de afzuigkap wel in het zicht zit. Het voordeel is dat het kastdeurtje niet als dampscherm hoeft te werken, daarvoor is het uitschuifbare frontje van de afzuigkap. Wanneer je het frontje uitschuift (en dan dus pas zichtbaar wordt) , gaat de afzuiging aan.

Onderbouw afzuigkap

De onderbouw afzuigkap is vaak niet de mooiste vorm afzuiging, maar wel de goedkoopste. Dit model wordt onder een keukenkastje geplaatst, dat meestal speciaal is ingekort voor de afzuigkap.

Tafelschouw afzuigkap

Een tafelschouw is een zeer moderne vorm van afzuiging, waarbij de afzuiging als een soort tafeltje achter het kookeiland wordt geplaatst. Hoewel de tafelschouw erg opvallend is, is het effect vaak erg mooi. Een tafelschouw is de beste oplossing wanneer je aanrecht je voor een raam bevindt. Zie hieronder een voorbeeld.

Tafelmodel afzuiging