Botenbeurzen Wanneer je regelmatig op botenbeurzen komt ontdek je dat de bezoekers van botenbeurzen een volkje op zichzelf vormen. Onder de heren zie je veel rode broeken en polo’s en onder de dames kom je veel (te) zongebruinde gezichten en (te) geblondeerde haren tegen. Je kunt wel direct aan ze zien dat ze het goed voor elkaar hebben financieel gezien. Alleen al uit psycho-sociaal oogpunt is het leuk om botenbeurzen te bezoeken. En dan die boten..

Nederlandse Botenbeurzen 2011

Er zijn ieder jaar heel wat botenbeurzen te bezoeken. Je zou verwachten dat er vooral in de zomer veel botenbeurzen zijn, omdat dan iedereen meer in ‘botenstemming’ is om het zo maar te zeggen, maar dat is niet zo. Ook botenbeurzen blijven natuurlijk gewoon commercieel en in de zomer ga je niet zo snel een boot aanschaffen, want dan zorg je dat je er al een hebt. In de winter schaf je je boot aan, zodat je hem vanaf de lente kunt gebruiken. Daar spelen de organisaties van botenbeurzen op in en dus zijn de meeste botenbeurzen in het najaar. De botenbeurzen in Nederland die we nog in 2011 kunnen verwachten:

– 6 september: HISWA te water boat show – IJmuiden
– 8 november: Europort Maritime – Ahoy Rotterdam en RAI Amsterdam
– 15 november: METS (Marine Equipment Trade Show) – Amsterdam

Botenbeurs HISWA
Botenbeurs HISWA

Botenbeurzen, iets voor mij?

Dat hangt ervan af. Misschien denk je er zelf aan om een boot aan te schaffen en wil je eens zien wat er zoal te koop is. Je3 kunt je op botenbeurzen ook goed laten voorlichten over alles wat maar met (het bezit van) een boot te maken heeft. Of misschien vind je het net als ik gewon leuk om allerlei botenbeurzen af te struinen en je te vergapen aan grote, grotere en nog grotere boten. Het is wel zo dat in Nederland de meeste botenbeurzen binnen zijn en het niet zo’n festival sfeer krijgt zoals bijvoorbeeld SAIL dat wel heeft.

Heb je al een boot maar nog geen bootverzekering? Vraag dan bij DOV vrijblijvend een offerte aan!
botenbeurzen