Jouw bedrijf is natuurlijk geweldig! Maar hoe laat je dat aan de rest van de wereld weten? Hoe krijg je het voor elkaar dat iedere potentiële klant jouw bedrijf leert kennen? Hoe laat jouw bedrijf een eerste indruk achter waar je wat aan hebt? Met een video die jouw doelgroep aanspreekt. Een corporate video laat de wereld kennismaken met jouw bedrijf.

Wie ben je en wat doe je?

Voor jezelf is zo’n vraag gesneden koek. Voor een ander niet. Laat dus duidelijk in een corporate video zien wie je bent en wat je doet. Met het bewegende beeld krijgt jouw merk een gezicht. Het is de bedoeling dat jouw identiteit je reputatie wordt. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar met een video laat je eenvoudigweg zien wat je bedrijf doet en hoe jij wilt dat het bedrijf gezien wordt. De videomarkt is booming, niet voor niets groeit YouTube nog steeds met de dag. Dit komt omdat iedereen, ook jouw potentiele klant, visueel is ingesteld.

Bewegend beeld spreekt

Het is bewezen dat beweging beter onthouden wordt. Als iets voor je ogen gebeurt, vergeet je het minder snel dan als je er slechts over leest. Bewegend beeld over je bedrijf krijg je met een corporate video Hoewel goede teksten op je website natuurlijk ook belangrijk zijn, o.a. voor je ranking in Google, is een video dat misschien nog wel meer. Wie een video gezien heeft van jouw bedrijf en zich aangesproken voelt, is geneigd jouw video mond-tot-mondreclame te geven. En dat moet je breed zien: tegenwoordig is gedeeld worden op sociale media bijna net zo belangrijk als over de tong gaan op een verjaardag.

Meer laten kijken dan de eerste seconden

Veel mensen kijken video’s. Maar niet iedereen kijkt de video helemaal af. Het is dus de truc om de mensen langer dan een paar seconden te laten kijken. Dat doe je door de spanningsboog hoog te houden. Eerlijk is eerlijk: dat is niet eenvoudig. Voordeel als je een corporate video bij een specialist laat maken is dat deze wel weet hoe hij dat kan bereiken. Als je voor elkaar krijgt dat mensen je video compleet bekijken dan is de kans dat de boodschap overkomt het grootst.

Welke boodschap wil je overbrengen?

Natuurlijk heb je nagedacht over wat je wilt overbrengen. Zorg ervoor dat de boodschap sterk is en duidelijk. En als je een mooie corporate video hebt, kun je nadenken over meerdere video’s. Bijvoorbeeld instructievideo’s, die doen het ook altijd erg goed bij het publiek. Bij een instructievideo is het vooraf vrij duidelijk wat je over wilt brengen, bij een corporate video misschien wat minder. Kies een imago dat bij je bedrijf past en hou je daar ook aan.

Maar één kans voor de eerste indruk

Het is natuurlijk een cliché, maar wel waar: een eerste indruk maak je maar één keer. Zorg dus dat je beklijft, dat je écht indruk maakt. Maak je een verkeerde indruk, dan blijft dat best lang hangen bij de kijkers. Als je van een bedrijf een vervelend filmpje gezien hebt, heb je direct de indruk dat het bedrijf absoluut niet bij je past. De kans dat iemand dan nog iets van je aanschaft of aanneemt is dan minimaal.