Porsche heeft door de jaren heen verschillende mooie, stijlvolle en sportieve, maar ook een aantal monsterlijke wagens op de markt gebracht. Ik heb mijn top 10 bij elkaar gezocht. Sommigen uit de lijst om het design, anderen puur om het vermogen. De volgorde is redelijk willekeurig, maar de nummer 1 is voor mij wel duidelijk: de Porsche 64!

1.) De Porsche 64 werd op de markt gebracht in 1938 en gooide meteen hoge ogen. Voor velen was de Porsche 64 hun droomauto en dat had alles te maken met het voor die tijd gestroomlijnde design en het oog voor detail en comfort. De Porsche 64 werd door velen aangezien als de meest comfortabele sportwagen van die tijd.

2.) De Porsche 356 was de tweede Porsche die op de markt werd gebracht. Het was daarnaast ook de eerste Porsche die als cabrio werd verkocht. Vooral vrouwen waren hier meteen weg van, ook al hing er een aanzienlijk prijskaartje aan. Zeker voor die tijd was een Porsche 356 alleen weggelegd voor mensen die goed in de slappe was zaten.

Zelf in het bezit van een Porsche 356 of een Porsche 911? : Porsche onderdelen

3.) De Porsche 911 was voor veel hedendaagse liefhebbers de eerste kennismaking met het automerk. Kenmerkend is het uiterlijk, dat de voorbije jaren aanzienlijk is aangepast. Toch is de stijl van de originele 911 in het huidige ontwerp nog steeds terug te vinden. Op deze manier hoopt het merk zijn vaste klanten trouw te blijven.

4.) De Porsche 912, een variant op de Porsche 911 heeft een wat bewogen geschiedenis, want hoewel hij gelanceerd werd in april 1965, was hij toen nog niet goedgekeurd voor de Amerikaanse en Engelse markt. De export uitvoering werd later dat jaar dan toch geïntroduceerd. Over de hele wereld werd dit model een groot succes.

5.) Met de Porsche 944 maken we meteen een sprong in de tijd. Hij werd gelanceerd als opvolger van de 924. Qua uiterlijk vind ik persoonlijk dit een van de lelijkste modellen, maar dat afgewogen tegen het (voor een Porsche) schappelijke prijskaartje en vermogen  neem ik dat graag voor lief…

6.) De Porsche Cayenne verscheen op de markt in 2002 en was de eerste echte Porsche jeep. De Porsche Cayenne wordt ook nu nog steeds gezien als één van de mooiste wagens in het aanbod van Porsche. Zelf vind ik hem nogal monsterlijk, maar dat heeft ook wel weer wat.

 

7.) De Porsche Carrera GT is volgens velen met stip de mooiste wagen van Porsche. Deze race-auto werd geproduceerd tussen 2004 en 2006 en bood plaats aan 2 personen. Dit is de duurste wagen die Porsche ooit op de markt heeft gebracht en alleen daarom al is deze wagen onder veel Porsche-liefhebbers erg populair.

8.) De Porsche 917 is een wagen die in het verleden de concurrenten heel wat slapeloze nachten heeft bezorgd. De Porsche 917 was een racewagen die vooral werd ingezet in de 24 uren van Le Mans. De wagen won de race in 1970 en 1971.

9.) De Porsche Panamera is in het najaar van 2009 op de markt gebracht. Het ontwerp sprak niet alleen vele Porsche-liefhebbers aan, maar brak de markt open voor nieuw cliënteel. De Porsche Panamera kenmerkt zich door een strak en gestroomlijnd uiterlijk in combinatie met heel wat comfort.

10.) De Porsche Cayman is zo’n typische wagen van “you hate it or you love it”. Op menig salon werd hij in 2005 verkozen tot beste nieuwkomer en wagen met het beste design. Over de weglegging van de wagen zullen we het maar niet hebben, want dat was een van de grootste minpunten aan deze bolide.