Wanneer u ervoor kiest om een nieuwe of gebruikte auto aan te schaffen, moet u een aantal aspecten van te voren goed onderzoeken. Zo moet u het type auto voor ogen hebben, uw eigen voorkeuren en beeld brengen en hier een geschikte auto bij kiezen en met er gekeken worden naar het type autoverzekering dat u wilt afsluiten.

Type auto

De functionaliteit van een auto is zeer belangrijk. Zo kan de auto worden gebruikt voor het gezin, maar kunt u de auto ook alleen persoonlijk gebruiken. De grootte (en dus het type) van de auto zullen bepalend zijn in de aanschaf. Een kleine sedan is al groot genoeg wanneer u de auto persoonlijk gebruikt, maar bij een gezinswagen moet er toch worden gedacht aan een station of een SUV.

Uw voorkeur

Bij de aanschaf van een auto heeft u altijd merkvoorkeur. Dit heeft vaak te maken met eerdere ervaringen met een beeld merk, zowel positief als negatief. Dit zal altijd bij u in het geheugen staan en dit zou ook ongemerkt kunnen gebeuren. U kunt bijvoorbeeld twee auto’s op het oog hebben, maar kiest er uiteindelijk toch voor om het ene merk aan te schaffen omdat u denkt dat het een kwalitatief beter auto is. Dit gebeurd allemaal op basis van gevoel.

Verzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er een aantal aspecten waarnaar gekeken moet worden. Zo word er altijd gekeken naar de aanschafprijs van de auto. Aan de hand hiervan, en het bouwjaar van de auto word bepaald welk type verzekering er af moet worden gesloten.

– Bij een auto van 0 tot 5 jaar raden wij aan om een Allrisk verzekering af te sluiten. Dit doordat de schade aan de auto hoog zal zijn bij een ongeval.
– Bij een auto van 5 tot 8 jaar raden adviseren wij om een WA + beperkt casco verzekering af te sluiten.
– Heeft u een auto van 8 jaar en ouder? Dan rijden wij een WA verzekering aan. Dit omdat de waarde van de auto flink is gedaald.