kodiak-85921_640Survivalen is helemaal in. Veel mensen hebben dit als hobby en kernwoorden als primitief, extreem en outdoor klinken voor hen erg aantrekkelijk. Ben je nog groen op het gebied van survivallen? Lees dan hier de tips over drie coole survival locaties in Nederland.

Grotsurvival bij kaarslicht in Zuid-Limburg

In de grotten van Zuid-Limburg is het mogelijk een spannende survival te houden. De Limburgse grotten hebben een gangenstelsel van meer dan 400 gangen en bijna 25 kilometer. Natuurlijk krijg je geen zaklamp mee met de grottensurvival: het is de bedoeling dat je met kaarslicht opdrachten vervult. Dit maakt dat de tocht best donker is en flink spannend. Bovendien is een grot heel stil, wat het nog extra spannend maakt. Heb je wel eens geprobeerd bij kaarslicht te kruisboogschieten of te netlopen? Een grotsurvival laat je over je grenzen gaan, omdat je fysiek net iets meer moet doen wat je eigenlijk aan kan. Wat je vooral leert van deze survival is samenwerken. Samen zie en kun je namelijk meer dan alleen!

Avontuur en uitdaging op de Veluwe

De Veluwe is ook bij uitstek geschikt voor survival. Het beboste gebied is maar liefst 1.000 vierkante kilometer, waarin je best kunt verdwalen. Op de Veluwe zijn diverse mogelijkheden voor survival, een daarvan is in Nunspeet bij het Outdoorcentrum. Slapen in een puktent, een leveroveral dragen en een veldfles in de aanslag. Diverse attributen die van pas kunnen komen tijdens de survival worden meegesjouwd. Wat dacht je van touw, munitie en een koppelriem? Deze survival is compleet met kampvuur en teamopdrachten. Bij Exito in Beekbergen staat sportiviteit hoog in het vaandel. Een van de aangeboden activiteiten is ‘Adventure en challenge’, avontuur en uitdaging. Op vier meter hoogte op een touwbrug, klimmen op een klimmuur en gezekerd een hoge toren maken van frisdrankkratten. Daarnaast zijn er nog tal van sportieve activiteiten, wat dacht je van tokkelen, luchtbuksschieten of handboogschieten? Survivallen is perfect geschikt voor teambuilding en samenwerkopdrachten. Dit maakt dat bedrijven er nogal eens een personeelsuitje van maken, de communicatie onderling kan bij sommige collega’s wel eens een boost gebruiken.

Voorbereid zijn op rampen

In Ommen heb je Extreme Survival, opgericht door militairen, survivalexperts en natuurliefhebbers. Vooral militairen zijn getraind om zich maximaal op extreme situaties voor te bereiden, een prima uitgangspunt voor een echte survival. Een van de activiteiten van Extreme Survival is een cursus preppen: je voorbereiden op eventuele toekomstige ramp- en overlevingssituaties. Preppen komt van het Engelse prepare, wees voorbereid. Preppers leren zichzelf overleven in de natuur. Daarnaast biedt de organisatie bushcraft- en survivaltrainingen. Een kinderfeest behoort ook tot de mogelijkheden, wie wil er niet de hele dag buitenspelen en in de natuur spannende dingen beleven?