cayenne-turbo-sDe Porsche Cayenne Turbo S is een sport SUV, waardoor je uitstekend de ruimte hebt en je bovendien op een sportieve manier rond kunt rijden. De auto staat op het platform van de Volkswagen Touareg en maakt gebruik van vierwielaandrijving.  Dankzij systemen als PSM, PASM, PDCC, PTM en PCM kun je er op een heel stabiele manier mee rijden. Gelukkig zijn Porsche cayenne onderdelen eenvoudig te verkrijgen. De verschillende systemen van Porsche zorgen ervoor dat de auto uitstekend op de weg ligt, ook wanneer je hier het maximale van vraagt en je de Porsche Cayenne Turbo S gebruikt om het gas eens flink open te draaien.

Prestaties

De Porsche Cayenne Turbo S trekt in 4,8 seconden op van 0 tot en met 100 kilometer per uur. Dat is vooral snel wanneer je bedenkt dat de auto in totaal 2.300 kilo weegt! De topsnelheid ligt op 280 kilometer per uur, waardoor je er een behoorlijke snelheid mee kunt bereiken. De verhoogde turbodruk vormt samen met de aangepaste motorsturing een belangrijk verschil ten opzichte van de reguliere Porsche Cayenne Turbo. Hierdoor komt het maximale vermogen op 550pk uit, waardoor de Porsche Cayenne Turbo S zich uitstekend kan meten met een groot aantal andere snelle wagens.

Prijs en milieu

Je kunt je voorstellen dat de Porsche Cayenne Turbo S niet direct in aanmerking komt voor een A-label of een lage bijtelling. De auto stoot 270 gram per kilometer aan CO2 uit, op basis van een gecombineerd verbruik van 11,5 liter per 100 kilometer (1 op 8,7). De auto is beschikbaar vanaf €199.100, inclusief de BPM en de Btw. Het is daarmee een auto die stevig aan de prijs is, maar vervolgens ook prachtige prestaties te bieden heeft. De auto is een stuk duurder dan veel van de concurrentie, maar die kan de auto dan ook maar moeilijk bijhouden.

Concurrentie

Er bestaat weinig concurrentie voor de Porsche Cayenne Turbo S, aangezien het een behoorlijk unieke auto betreft. Dat neemt niet weg dat de BMW X5 M, de Jeep Grand Cherokee SRT8 en de Mercedes Benz ML 63 AMG uiteraard hun best doen om de wagen van Porsche te verslaan. Qua luxe en uitstraling lukt het geen van allen en ook qua prestaties komt men maar moeilijk in de buurt. Zowel qua optrekken als qua versnelling op hogere snelheden bereikt de Porsche Cayenne Turbo S uitstekende resultaten, waar de sport SUV’s van de andere merken maar moeilijk aan kunnen tippen.