mannentuin

Echte mannen houden van gemak. Willen niet teveel bezig zijn met werken in de tuin, en ze willen voor een praktische tuin waarin ze veel kunnen chillen, BBQ’en en zonnen. Hoe maak je nou een echte chilltuin waar je niet teveel onderhoudstijd aan hoeft te besteden? ZO!

Veel stoep óf beton

Want gras maaien daar heb je helemaal geen zin in, toch! Hoe handig; een tuin met enkel en alleen beton of stoeptegels als vloerbedekking. Het kan wel wat sober ogen, dus als je hiervoor kiest, is het wel aan te raden om kleurrijke tuinmeubels óf heel veel (kunst)planten te kiezen als aankleding.

Geen gazon óf kunstgras

Gras hoort misschien wel bij een tuin, maar het gaat je ongetwijfeld een hoop tijd kosten: je moet aan de slag met mest, grasmaaiers en kantenknippers. Neem dus géén gazon als je geen tijd wilt kwijt zijn aan je tuin. Óf investeer eenmalig goed in een mooi gazon van kunstgras; ook hier ben je later geen tijd aan kwijt.

Een groot terras, liefst twee

Ben jij iemand die graag veel vrienden uitnodigt om lekker te chillen in de tuin? Een uitgebreide BBQ op zondagmiddag, een gezellige loungesessie op zaterdagavond, enzovoorts. Dan is een groot, ruim terras in jouw tuin een absolute must. Leg daarom een mooi terras aan van terrasvlonders óf van stoeptegels. Zorg voor veel loungemeubilair zodat jouw tuin één grote festivalarea wordt. Heb je een grote tuin, dan is het ook tof om twee terrasjes te maken: één grote voor je BBQ-avondjes, en nog een klein pittoresk bistrohoekje voor wanneer je moeder op de koffie komt.

Weinig planten

Planten nemen veel ruimte in beslag en ze vragen om verzorging. Ze hebben minimaal mest, water en daglicht nodig. Wil je hier helemaal niet mee bezig zijn? Kies dan voor een plantvrije tuin, of zet her en der een kunstplant van de IKEA neer. Goedkoop én onderhoudsvrij!