ouderwets elektrisch scheerapparaat

Elektrisch scheren in den beginne

In 1925 al kwam het eerste apparaat om elektrisch te kunnen scheren op de markt. De maker was de Amerikaan Jacob Schick. Het merk Schick bestaat nog steeds, maar is inmiddels in handen van Wilkinson Sword. Hoewel de Amerikanen dus het eerste waren met een elektrisch scheerapparaat, waren ze niet de eersten die het elektrisch scheren tot een groot succes maakten. Dat waren wij namelijk! Alexandre Horowitz was de Nederlander die bij zijn werkgever Philips aan kwam zetten met een aantal Amerikaanse scheerapparaten. Dat moest beter kunnen, zo dacht hij. En dat kon beter. In 1939 kwam Philips met een nieuw concept voor het elektrisch scheren, namelijk met de Philishave. Dit apparaat werkte een stuk beter en werd mede daardoor een groot succes.

Elektrisch scheren nu

Hoewel de elektrische scheerapparaten niet meer weg zijn te denken uit de (Nederlandse) markt, zijn er een hoop mensen die nog altijd het liefst met de hand scheren. Het is een kwestie van wat je gewend bent. Zelf vind ik het vooral gemakkelijk om elektrisch te scheren, zeker nu dat ook onder de douche kan. In 1998 kwam Philips met deze nieuwe mogelijkheid op het gebied van elektrisch scheren. De zogenaamde ‘Cool Skin’ was geboren. Ieder jaar komen er zo’n vijf nieuwe modellen uit, maar geen van deze lanceringen hebben een groot verschil gemaakt in de wereld van het elektrisch scheren.

Een van de nieuwste scheerapparaten nu op de markt is de Senso Touch 3D:

Philips senso draft 3D

Elektrisch scheren in 2020

Hoe de wereld van het elektrisch scheren er in 2020 uitziet is natuurlijk alleen maar gissen, maar wel is zeker dat er heel wat technische innovaties zullen zijn ontwikkeld. Zo zijn de Chinezen nu al op de markt gekomen met een mobiele telefoon waarmee je elektrisch kunt scheren. De batterij is waarschijnlijk leeg na een of twee keer scheren, maar het idee is leuk. Over negen jaar zullen ze dit concept vast verder hebben uitgewerkt en hoef je weer een product minder mee te nemen op vakantie…

elektrisch scheren met je telefoon
Zo nieuw is het concept van de scheertelefoon niet…