Bent u van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan doet u er goed aan om een aantal zaken te weten, zodat u altijd een goede aankoopbeslissing zal maken. Wij hebben voor u een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet, zodat u voldoende bent geïnformeerd.

Controleren

Heeft u een tweedehands auto op het oog? Dan doet u er goed aan om een RDW Ovi kenteken controle uit te voeren. Op deze manier kunt u op een verstandige manier de waarde van de auto bepalen aan de hand van een aantal zaken. Zo kijkt u naar het originele aankoopbedrag van de auto, het bouwjaar van de auto en het aantal eigenaren. Wanneer u in contact kunt komen met een professional is het verstandig om deze kans te grijpen, want deze personen hebben net wat meer verstand van het inschatten van de waarde van een tweedehands auto.

Ook doet u er goed aan om de kilometerstand te checken, want in sommige gevallen is er met gerommeld. Lijkt de kilometerstand onlogisch? Dan moet u goed praten met de partij die voor de APK keuring heeft gezorgd, want het kan zijn dat de vorige eigenaar van de auto de opdracht heeft gegeven om de kilometerstand terug te draaien. Op deze manier kunnen zij namelijk meer geld vangen voor de auto.

Legitimeren

Wanneer u daadwerkelijk een auto gaat kopen bij een dealer of bij een particulier doet u er goed aan om de persoon in kwestie zichzelf te laten legitimeren. Op deze manier weet u zeker dat u met de goede persoon in contact bent en dit zorgt ervoor dat u niet een eventueel gestolen auto koopt. Wanneer u niet goed op dit soort zaken let zult u in de toekomst problemen kunnen ervaren, want dit valt onder heling en dit is strafbaar in Nederland.