relatieOp het internet kun je niet om datingsites heen. De een pronkt met zijn groot aantal leden, de ander beweert het hoogste succesgehalte te hebben en een derde bakent zijn doelgroep zo af dat je het idee krijgt dat als je daar de ware niet vindt het je nergens zal lukken. Waar je niet over hoort is over hoe groot je je kansen kunt inschatten. De relatiekansen wel te verstaan.

Schat je kansen in

Helaas zien we er niet allemaal uit als Brad Pitt en zijn we ook niet allemaal onder de 25, academisch opgeleid en met een miljoen op de bankrekening. Buiten deze ‘triviale’ zaken zitten er ook nog eens grote verschillen in ieders kijk op de wereld en de toekomst. Het spreekt voor zich dat hoe meer mainstream je bent qua uiterlijk en karakter, hoe groter de poule aan potentiële partners. Hoewel veel dames zullen aangeven dat ze absoluut niet op de gemiddelde man vallen, is het statistisch gezien onmogelijk dat dit niet het geval zou zijn. Soort zoekt namelijk toch soort. Ben je een beetje een buitenbeentje, een excentriekeling, een einzelganger of een muurbloempje? Niet getreurd, ook dan zijn er genoeg vrouwen die daar geen problemen mee hebben. Schat je je kansen op een partner niet zo hoog in? Dan heb je des te meer reden om veel blauwtjes te lopen zonder dat je ego aangetast wordt, toch?

Slagingskanstest

Heb je niet zo’n duidelijk zelfbeeld of wil je dat gewoon eens spiegelen aan een objectieve test, dan kun je online een slagingskanstest doen. Met de slagingskanstest test je je bemiddelbaarheid, oftewel, hoe makkelijk je waarschijnlijk te bemiddelen bent voor een relatiebureau, oftewel, hoe groot je relatiekans is. (De test is namelijk opgezet door PartnerSelect, een landelijk relatiebemiddelingsbureau). Het geeft je echter ook een goed beeld van hoe goed je in de markt ligt. Onderhoudend en best informatief die test. Je krijgt binnen een dag (in mijn geval al binnen een uur) een uitgebreid antwoord over je bemiddelbaarheid.