WerksfeerPersoonlijk ben ik erg tevreden over de werksfeer binnen onze organisatie. Ik heb leuke collega’s en er is altijd tijd voor een praatje of een lolletje. Toch blijkt uit onderzoek van vacaturesite StepStone dat veel Europeanen ontevreden zijn over de werksfeer. Jij ook? Dan heb ik een aantal handige tips voor je. Doe je er je voordeel mee!

Leg je werk af en toe eens neer

Leg je werk neerNatuurlijk is het goed als je een harde werker bent. Maar er mag best eens tijd zijn voor een praatje. Leg je werk daarom eens neer voor een korte wandeling  met je collega’s. Koop eens een lunch in de stad in plaats van in die suffe bedrijfskantine. En zorg voor een beetje humor onderling. Ik kan je vertellen: dat komt de sfeer ten goede!

Organiseer een borrel of bedrijfsuitje

Organiseer eens een borrelOp de afdeling waar ik werk, worden regelmatige uitjes georganiseerd. Niet alleen door het management, maar ook door de collega’s zelf. Sinds we samen af en toe gaan borrelen en stappen, is de werksfeer een flink stuk verbeterd.

Hopeloos? Zoek een andere baan!

Zoek een andere baan!Heb jij alles geprobeerd wat in je macht ligt om de werksfeer te verbeteren maar ben je nog steeds ontevreden? Dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een andere werkgever. Vacaturesites als StepStone kunnen je daar bij helpen. Daar vind je onder andere vacatures in Amsterdam, vacatures in Den Haag en vacatures in Eindhoven. En of je nu op zoek gaat naar een betere werksfeer binnen je eigen organisatie of elders, onthoud: jouw plezier in het werk staat altijd voorop!