Volgens kenners hebben HR-professionals een aantal skills, die ervoor zorgen dat ze speciaal zijn. Een HR-professional is in elk bedrijf nodig. Dat maakt dat een HR-professional ook nog eens hartstikke onmisbaar is. Het is alleen wel noodzaak dat de professional bij het bedrijf past. De juiste poppetjes op de juiste plek, hoe doe je dat?

Integer

Ben je integer, dan bezit je in elk geval een goede karaktereigenschap. Iemand die integer is, hangt namelijk aan normen en waarden. Hij heeft geen verborgen agenda en is niet goed in het veinzen van emoties. Je laten beïnvloeden door zaken die oneigenlijk zijn, hoort niet bij iemand die integer is. Het mag duidelijk zijn, voor een HR-professional is integriteit eigenlijk een basisvoorwaarde. Je bent immers niet alleen in de weer voor jezelf. Een HR-professional is een verlengstuk van een bedrijf. En integriteit is natuurlijk zeker een goede eigenschap, iets wat je als bedrijf zeker uit wilt stralen.

Deskundig

Een HR-professional weet waar hij het over heeft. Hij weet waar hij op moet letten en is praktijkgericht. Ook is het belangrijk dat hij mee kan denken over alle rollen binnen een organisatie. HR-professionals kunnen de rest van het personeel motiveren en denken in oplossingen. Een van de onderdelen die je onder de knie hebt, is arbeidsrecht. De HR-professional bezit vaardigheden, waardoor alle medewerkers zich begeleid voelen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is niet niks allemaal, HR-professionals hebben niet voor niets het woord ‘professional’ in hun functiebenaming!

De laatste trends

In de wereld van HR zijn constant veranderingen. Het is daarom noodzakelijk dat een HR-professional precies de laatste trends volgt. De kennis van een HR-professional moet altijd up to date zijn. Het is daarom een functie waarin je nooit bent uitgeleerd, omdat wetten en regels nogal eens aangepast worden. Investeren in het uitvoeren van de activiteiten is een randvoorwaarde. Een goede HR-professional weet raad in elke situatie en speelt razendsnel in op allerlei situaties. Flexibiliteit is hierin een voorwaarde.

Niet te beïnvloeden

Ben je een HR-professional, dan laat je je niet zo snel beïnvloeden. Op de werkvloer ben je contactpersoon voor iedereen. Vooral als er een conflict ontstaat, ben je neutraal. Het is de bedoeling dat je zonder kleerscheuren zorgt voor een oplossing waar iedereen zich in weet te vinden. En dat is niet altijd even eenvoudig. Conflictbemiddeling is niet iets dat iedereen onder de knie heeft. Een HR-professional wel, en dat alleen al maakt hem onmisbaar. Met een goede HR-professional blijft het gezellig op de werkvloer.

Kennis van zaken

De ogen en oren van je bedrijf, dat is een HR-professional. Hij weet als geen ander hoe de business van het bedrijf ervoor staat, werkt en in elkaar steekt. Zowel op bedrijfseconomisch vlak als op het gebied van de ontwikkeling van de organisatie is hij goed op de hoogte. En dat zorgt ervoor dat een HR-professional op en top betrokken is bij het bedrijf. HR-professionals zijn meestal onderdeel van het MT van een bedrijf. En dat is niet voor niets.

Sociaal vaardig

Een HR-professional heeft zowel korte lijnen met de directie van het bedrijf als met iedereen die op de werkvloer te vinden is. Dat maakt dat een HR-professional sociaal zeer vaardig moet zijn en met iedereen, op elk niveau moet kunnen praten. Wat daar zeer belangrijk bij is, is tact. Daarnaast is het handig als een HR Professional goed kan luisteren, kan overtuigen en het vermogen heeft tegenstellingen te overbruggen. Door mensenkennis kun je de juist persoon op de juiste plek zetten. En dat is nodig voor de HR-professional, maar ook voor degene die een baan zoekt voor de echte HR-professional. En door net een stapje verder te gaan, lukt dat zeker.