InbraakpreventieZo gebeurt er jaren niets in de straat en zo staat ineens heel de buurt op zijn kop door een aantal inbraken. Wat de aanleiding is dat de boeven onze buurt ineens hebben weten te vinden is ons niet duidelijk, maar feit is dat er in twee maanden tijd bij vier buren is ingebroken. Dan ga je maatregelen treffen! Maarja, wat zijn de mogelijkheden?

Rondvraag

Ik heb even rondgevraagd bij vrienden en familie en ik kwam er achter dat maar weinigen weten hoe je je huis het beste kan beveiligen tegen inbraak. De meeste mensen denken dat een goed slot en iedere avond de knip op de deur voldoende is om inbrekers buiten te houden. Online is er ook niet heel veel over te vinden, op wat reclame over alarmsystemen na dan. Uiteindelijk heb ik wel wat goede tips gevonden en misschien kun jij er ook je voordeel mee doen.

En er was licht..

Winkels laten niet voor niets het licht ’s avonds en ’s nachts branden; het houdt daadwerkelijk veel kwaadwillenden buiten.

Behalve voor kunstmatig licht is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat je huis geen donkere, verscholen hoekjes heeft waar inbrekers zich schuil kunnen houden, of waarlangs ze ongemerkt naar binnen kunnen glippen.Loop eens een rondje om je huis en tuin heen om te kijken of je dit soort plekken kunt vinden en doe er wat aan.

Alarmsystemen

LMS ScannerEr bestaan verschillende soorten alarmsystemen. Het verschil zit hem niet alleen in de manier waarop het alarm afgaat, maar ook in de target van het alarm. Sommige alarmen zijn er namelijk om de inbrekers af te schrikken, anderen zijn er om de huiseigenaar te alarmeren en dan zijn er ook nog alarmen die dat beiden doen.

Zo heeft SICK (een bedrijf in sensortechnologie) LMS-scanners die een stil alarm af laten gaan, die verlichting aan doen, die een cameravolgsysteem in werking zetten, die een sirene af laten gaan of een combinatie van deze acties.