apple-1034303_1280

De iPhone 6s is in vele opzichten een stuk beter dan zijn voorgangers, bijvoorbeeld dan de iPhone 6. Niet alleen gaat de batterij veel langer mee en heeft hij een snellere processor, ook de camerakwaliteit is stukken beter. Een uitgebreidere uitleg over de iPhone 6s lees je in dit artikel.

Proactive

Proactive is een nieuwe feature die erg veel weg heeft van Google Now. Met deze feature kun je je telefoon zo instellen dat je bijvoorbeeld precies op tijd een seintje krijgt dat je weg moet (rekening houdend met het verkeer), of dat je muziek hoort zodra je je speakers in je oren doet op het moment dat je op je fiets naar het werk gaat. Je stelt het apparaat dus in naar je eigen leefgewoontes, en beslist daarmee welke apps je op welk moment van de dag of van de week wilt zien en/of gebruiken.

iPhone 6s Plus versus de iPhone 6s

Het grootste verschil tussen de iPhone 6s en de iPhone 6s plus is de schermgrootte. De 6s heeft een scherm van 4,7 inch, en de 6s plus heeft er een van 5,5 inch. De grootte van het scherm van de 6s plus zorgt ervoor dat je er ook wat dingen extra mee kunt, waarvoor bij de 6s het scherm gewoon niet groot genoeg is. Denk aan het thuisscherm in landscape modus. Ook de camera is bij de 6s plus wat makkelijker te hanteren, omdat hij een optische beeldstabilisatie heeft. Dit zorgt ervoor dat de schokken van de smartphone opgevangen worden, en je dus minder snel bewogen foto’s hebt. Een ander belangrijk verschil is de batterijduur. De iPhone 6s plus gaat langer mee dan de kleinere variant. Dit alles zorgt ervoor dat de 6s plus ook € 100, – duurder is dan de 6.

Sterker Scherm

Hoewel de grootte en de beeldkwaliteit van de iPhone 6s en iPhone 6s plus bijna niet verschillen van de iPhone 6, is het scherm toch een stuk beter. Hoe dit komt? Dit komt doordat het nieuwe scherm van een ander soort glas is gemaakt, dat wel twee keer zo sterk is als die van iPhone 6. Dit scherm is genoemd de Retina HD-display, en is sowieso het sterkste glasscherm dat er bestaat bij een smartphone.

A9 Processor

De A9 processor zorgt voor 70% snellere CPU-prestaties en 90% snellere GPU-prestaties. Dit is gemeten ten opzichte van de A8 processor van iPhone 6. De vraag begint wel te komen of een nog snellere processor echt wel nodig is. Het ligt eraan waar je de telefoon voor gebruikt. Speel je graag 3D games, dan is een snellere processor echt een must wil je haperingen vermijden. Ook als je meerdere apps tegelijk wilt gebruiken, is een A9processor handig. Het kost je dan geen extra energie, in tegenstelling tot bij de oudere processoren.

3D Touch

Een feature die niet in de lijst mag ontbreken is het 3D Touchscreen. Waar staat de 3D voor? Behalve swipe en tikgevoelig is het scherm nu ook drukgevoelig. Met het zogeheten Peek en Pop kun je zonder dat je met je vinger van plaats verandert snel informatie tevoorschijn toveren. Een voorbeeld: Wanneer je licht drukt, maak je bijvoorbeeld een selfie, druk je wat harder, dan maak je een foto van je omgeving. Uiteraard zijn deze functies in te stellen en aan te passen naar je eigen wensen.