SkiënHet ski-seizoen is bijna voorbij. Ga je nog op skivakantie en heb je nog geen skikleding? Dan is nu dé tijd om het aan te schaffen, want overal krijg je nu flinke kortingen.

Skijassen

SkijasEen Skijas is misschien nog wel het belangrijkste kledingstuk voor een skiër. Waarom? Ik heb gemerkt dat als ik een slechte kwaliteit skijas aanhad ik het de hele vakantie koud had, terwijl ik met een wat mindere broek dat probleem niet had. Een te warme jas is ook weer niet relaxed als de zon flink staat te branden. Let er dan ook op dat je een jas aanschaft die geschikt is voor zowel goed als slecht weer! Een jas met een goede isolatie dus.

Sneeuwschoenen

SkischoenenNiet direct een kledingsstuk dat je bij het skiën nodig hebt, maar het is wel prettig om tijdens de skivakantie een paar stevige sneeuwschoenen bij je te hebben. Zonder sneeuwschoenen (of normale schoenen met sneeuwhaken) ben je bijna gegarandeerd van uitglijden. Daarnaast houd je in sneeuwschoenen lekker warme voeten, wat in normale schoenen vaak niet het geval is.

Skibroeken

SkibroekZoals ik al zei is mijn ervaring dat de kwaliteit van een skibroek minder belangrijk is dan die van een skijas. Ik weet dat sommigen het met me oneens zullen zijn. Ga je snowboarden, dan is een skibroek belangrijker. Snowboarders vallen vaker en dan is het belangrijk dat je een broek hebt die niet na drie keer vallen doorweekt is. Duurdere skibroeken zijn waterafstotend. Zelf prefereer ik een skibroek zonder bretels, omdat het anders zo’n gedoe is als je nodig naar de wc moet bijvoorbeeld..