Het mannen boek, de tegenhanger van de chick flick. Maar dan wel met wat meer inhoud. Het is lastig om een mannen boek te omschrijven. Een chick flick heeft vaak een titel als “love actually”, “ever after” of “the devil wears prada”. Het onderwerp is vaak de miskende vrouw die op zoek is naar de ware liefde.

Wat maakt een mannen boek een mannen boek?

Bij Facesofberlin een mannen boek kun je aan de titel meestal niet zien dat het om een mannen boek gaat en de onderwerpen lopen vaak nogal uiteen. Wel zijn er een aantal thema’s Foute die in een mannen boek meestal aan de orde komen, namelijk sex, drugs, criminele activiteiten en macht. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals het net uitgebrachte Maar je krijgt er wel heel veel voor terug, van Bastiaan Ragas. Dit boek Warehouse is onmiskend een mannen boek, maar het gaat over baby’s, sterilisatie en bakfietsen. In dit artikel ga ik daar verder niet op in. Waar ik het wholesale NFL jerseys wel over wil hebben zijn mijn favoriete échte mannen boeken.

2 Favorieten onder “het mannen boek”

Ik Jan Cremermannenboek 1 Mijn vrienden en ik zijn cheap nba jerseys het Miami Dolphins Jerseys er over eens: het über- mannen boek is “Ik, Jan Cremer”. Het boek is uitgebracht in 1964, maar nog steeds zeer populair en terecht. Het is een boek dat in zoverre tijdloos is dat alles wat Jan Cremer in wholesale jerseys het boek doet en meemaakt nog steeds is wat mannen anno 2011 zouden willen doen en meemaken. Elke dag een avontuur en op iedere hoek een andere vrouw…

 

 

Joe Speedbootmannen boek 2 Een ander mannen boek dla dat volgens mij en mijn vrienden zeker vermeldt moet worden is “Joe Speedboot”. Dit mannen boek uit 2005 is geschreven door Tommy Wieringa. Ook dit boek is een echt mannen boek, ookal komt hier geen seks, drugs en rock of roll in voor. Dit is een mannen boek (of eigenlijk een jongens boek) omdat de hoofdpersoon een wholesale NBA jerseys jongen is die typische jongens dingen doet. De manier van schrijven is snel en duidelijk, daar houden wij van. Vooruit dan, even kort waar dit zogenaamde mannen boek over gaat: De 14-jarige Fransje Hermans, inwoner van een fictief dorp Lomark is zoon van de plaatselijke sloper. Hij is net uit een coma ontwaakt na een ernstig ongeluk. Hij kan niet praten en hij beweegt zich voort in zijn rolstoel. Alleen zijn rechterarm doet het nog goed. Hij bekijkt en beschrijft de gebeurtenissen van zijn vrienden Joe Speedboot en Christof.