Birkenstock is zo’n merk waarvan 90% van de mensen inmiddels weet dat je het dan over van die slippers hebt. Binnen enkele jaren heeft Birkenstock zich ontwikkeld als Heineken onder de pilsen en als Mars onder de repen. Maar met als grote verschil dat Birkenstock onder mannen maar erg langzaam terrein wint.

De man aan de Birkenstock?

Birkenstock is vooral onder vrouwen erg populair. Ieder jaar breng Birkenstock nieuwe modellen uit en inmiddels zie je zo ongeveer bij een op de drie slipperdraagsters het merk Birkenstock aan hun voeten. Bij mannen is dit niet het geval. Ik ben geen trendwatcher, maar ik denk dat dit komt doordat je toch al snel als verwijfd wordt bestempeld als je het waagt met Birkenstocks rond te lopen. Hoe dit komt, geen idee, want als ik eerlijk ben vind ik dat de Birkenstock sandalen eerder geschikt zijn voor mannen dan voor vrouwen. Bij veel vrouwen vind ik die nogal grove slippers maar een beetje lomp staan.

Soorten Birkenstocks voor heren

Het zou ook kunnen dat Birkenstock onder de mannen niet zo’n goed imago heeft opgebouwd door bepaalde modellen die ze voor de heren op de markt hebben gebracht. Ik heb het dan over een model als dit:

birkenstock arizona

Birkenstock Arizona

Dit is het soort sandaal waar ik meteen oude mannen met blanke behaarde benen inclusief witte sokken in zie.

Een type Birkenstock waar ik wél over zit te denken is het standaard Birkenstock model. Je hebt dit model onder andere in de kleuren bruin, zwart en wit. Over verwijfd gesproken, de witte Birkenstocks zou ik als ik jou was even laten staan…

birkenstock bruin

Ramses Birkenstock Bruin

birkenstock wit

Ramses Birkenstock Wit