heren sneakersSneakers. In het Engels ook wel trainers, plimsolls, kicks, runners of takkies genoemd, afhankelijk van waar je vandaan komt. In het Nederlands noemen we ze ook wel gympen, al bedoelen we daar dan vaak simpele sneakers zoals de Converse All Stars sneakers. Hoe dan ook, sneakers zijn gekomen en zullen niet meer gaan, daar zijn ze veel te comfortabel voor.

Sportieve sneakers

Heb je voor vrouwen sneakers in allerlei kleuren en vormen, voor mannen komt het vaak neer op ofwel sportieve sneakers, ofwel effen leren sneakers. Wil je een beetje aparte sneakers, dan moet je langer zoeken. Ik heb drie verschillende sneakers voor je gevonden. Hier eerst een voorbeeld van een soort sneakers die eigenlijk bijna sportschoenen zijn.
sneakers quick
Quick leren sneakers

Stijlvolle sneakers

Zelf ben ik wel gecharmeerd van de sneakers hieronder. Niet heel erg opvallend, maar wel anders dan anders. Ze zijn uitgevoerd in blauw leer en hebben wat blauwe stoffen accenten en cognackleurige lederen details. Je kunt ze zowel sportief dragen met spijkerbroek als semi-netjes onder een beige broek.


Le Coq Hoge Sneaker

Hippe Sneakers

Dit soort sneakers zijn niet voor elke man en ook niet voor elke leeftijd. Tenzij je ze bij het sporten draagt vind ik persoonlijk dat je dit soort sneakers niet meer moet dragen als je tegen de 40 begint te lopen. Zelf heb ik dit soort sneakers nooit gedragen, omdat ik er dan uitzie als een of andere clown. Misschien heeft dat ook iets met mijn maat 47 te maken…

adidas sneakers
Adidas Decade Reimo sneakers