Stropdas knopenHet is een uitstervende handeling, het stropdas knopen, want meer en meer mannen doen niet meer aan stropdassen. Toch zijn er nog van die gelegenheden dat een stropdas wordt verwacht en dan is het handig te weten hoe het stropdas knopen werkt.

Stropdas knopen stap 1: Bepaal welke knoop

Je kunt op maar liefst 77 manieren je stropdas knopen. Voor die 2 keer per jaar dat jij je stropdas moet knopen gaan we die niet allemaal uitleggen, en geven we je alleen een algemene uitleg en twee voorbeelden van stropdas knopen

Stropdas knopen stap 2: Algemene stropdas-knoop zaken

Voordat je gaat knopen

Voordat je de stropdas om je nek legt doe je je kraag omhoog en maak je het bovendste knoopje dicht. Zorg er vervolgens voor (mits je rechtshandig bent) dat het brede deel van de stropdas aan uw rechterkant hangt. Het smalle deel van de stropdas hoort aan je linkerkant te hangen. Voor linkshandigen werkt het precies andersom. Als het goed is hangt het brede deel van de stropdas lager dan het smalle deel.
Het is de bedoeling dat het brede deel van de stropdas na het knopen je riem aanraakt. Om die reden moet je bij een dikke knoop als de dubbele Windsor knoop het brede deel van de stropdas lager hangen dan bij een eenvoudige, dunne knoop. Ook het materiaal is van belag: bij een stevige stropdas met dikke voering wordt de stropdas korter bij het knopen dan bij een stropdas van dunner materiaal.

Na het knopen

Zorg ervoor dat je de knoop op de goede plek legt. Dit doe je door het achterste gedeelte van de stropdas vast te houden en met de andere hand de knoop naar boven te schuiven.
Als laatste haal je het smalle deel van de stropdas door het lusje aan de achterkant van de stropdas. Zo blijft het het smalle deel van de stropdas goed op zijn plaats.

Stropdas knopen in beeld

De Windsor knoop:

Stropdas knopen - De Windsor Knoop

De Enkele Das Knoop:

Stropdas knopen - De Enkele Das Knoop

Nog een stropdas nodig? Hieronder zie je een fel blauw exemplaar, een effen bruinen variant en een gestreept model; drie stijlvolle stropdassen die je online
kunt bestellen en in vele kleuren aanwezig zijn.

Opvallende Blauwe Stropdas - Bambini
Effen stropdas Bruin - SuitableshopStijlvolle Stropdas Streep - Wehkamp