ice-lady (1)Wiet kun je natuurlijk in de coffeeshop kopen. In vrijwel alle grote steden in Nederland kun je deze coffeeshops vinden. Iedere Nederlandse inwoner vanaf 18 jaar mag daar marihuana kopen. Het is echter ook mogelijk om zelf wietplantjes te kweken. Dat is stukken goedkoper en je hoeft er natuurlijk de deur niet voor uit!

Er komt natuurlijk wel het een en ander kijken bij het kweken van je eigen wietplantjes. Allereerst moet je natuurlijk zaadjes aanschaffen bij een betrouwbare webshop of winkel. Met deze blog helpen we je alvast en eindje op weg door je te vertellen over de verschillende zaadjes. Ook vertellen we je waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van de zaadjes.

Enorm veel variatie

Allereerst moeten we zeggen dat er ongelooflijk veel verschillende wiet zaden bestaan. Je hebt natuurlijk allereerst de verschillende wietsoorten. Elke soort wiet heeft namelijk weer eigen zaadjes. Er zijn drie verschillende hoofdsoorten van de wiet plant. Deze hoofdsoorten zullen we hieronder kort bespreken met hun specifieke kenmerken.

Sativa

De Sativa is een lange plant die maximaal vier meter hoog kan worden met toppen die hoe rijper hoe roder worden. Zolang de planten in een warme omgeving staan tenminste. Als je ze in lage temperaturen laat staan worden de toppen paars. Deze plant heeft een fruitige geur en heeft relatief lange bloeitijd nodig die tussen de 9 en de 15 weken ligt. Het effect van deze wiet is high en energiek.

Indica

De Indica lijkt bijna het tegenovergestelde van de Sativa. Deze plant kan maximaal twee meter hoog worden en de toppen zijn donkergroen of paars. De geur is erg doordringend en ook de smaak is stukken sterker dan de eerder genoemde Sativa. Het effect is ook anders: De Indica zorgt vooral voor een stoned en ontspannen gevoel.

Runderalis

De Runderalis is nog kleiner en wordt dan ook maar maximaal anderhalve meter lang. Deze plant heeft als unieke eigenschap dat hij zelf in bloei gaat, ongeacht het aantal lichturen. De hiervoor genoemde soorten hebben ongeveer 12 uur donker nodig per dag om te gaan bloeien terwijl deze plant zelfs bij enkel licht nog gaat bloeien. Gevolg is wel dat het THC gehalte van deze soort lager ligt dan bij de eerder genoemden.

Hybrides

Het overgrote deel van de wiet zaden die verkrijgbaar zijn, zijn kruisingen tussen Indica en Sativa. Hierdoor noemen we het ook wel Hybrides. Dit zijn wiet zaden als: Shaman, Orange Bud, White Widow, Northern Light, Thai, Skuk, Afghaan, Thai en Haze.

Autoflowering

Er zijn ook Autoflowering wiet zaden verkrijgbaar bij Zambeza. Dat zijn zaden die bestaan uit een kruising tussen de Indica of Sativa plant met de laatstgenoemde Runderlalis soort. Door een van de eerste twee plantsoorten met de Runderlis te kruisen, krijg je een snel bloeiende plant die ook nog eens een hoge THC productie heeft en een redelijke topvorming.

Autoflowering zaden zijn vooral erg populair bij beginnende kwekers. Wanneer je voor het eerst wiet gaat kweken, raden we je dan ook aan om met deze zaden aan de slag te gaan omdat het wiet kweken hierdoor sneller en effectiever gaat.

Waar kweek je?

Niet alle zaden zijn geschikt om binnen of juist buiten te gebruiken. Beslis dus eerst waar je wilt gaan kweken. Zodra je dit weet vallen er al enkele zaden af.

Let op smaak en effect!

Het klinkt wellicht als een vreemde tip, maar bedenk je vooraf eens wat het doel is van de wiet die je kweekt. In de meeste gevallen is dit toch om zelf van te roken. In dat geval zijn de smaak en het effect van de wietsoort erg belangrijk. Wanneer je precies weet welke smaak en welk effect jou het beste bevalt, is het aan te raden om hier de zaden voor te kopen. Let er wel op of deze zaden bij de manier passen waarop je gaat kweken.