Niets is zo onderhevig aan de tijd als de nieuwste gadgets. Wat vandaag hip is, is morgen misschien wel weer achterhaald. Tijd dus om te lezen wat vandaag hip is. De top zes gadgets voor de smartphones van de mannen van vandaag.

Google bril, maar dan van karton

Google-glass-karton
bron

Google Glass is voor veel mensen nog onbereikbaar, omdat het een prijzig instrument is. Bovendien is er alleen nog maar een betaversie op de markt. Veelbelovend kan het apparaat zeker genoemd worden, de mogelijkheden zijn namelijk legio. Zo is het mogelijk allerlei informatie te vinden door slechts de stem te gebruiken. Gelukkig is er wel al een superleuke gadget op de markt, die de Google bril vervangt: de 3D Google Virtual Reality bril.

Het betreft een zelfbouw kartonnen bril, waarmee je telefoon om te toveren is naar een virtuele reality machine. Betaalbaar en bedoeld om het met je smartphone op een andere manier uit te proberen. Vliegen met Google Earth, 3D filmpjes bekijken of je verliezen in de beelden van Street view, het is allemaal mogelijk. Een nadeel: de bril is niet compatible met alle telefoons, check dus goed of hij werkt met jouw smartphone.

Ook de onderwaterwereld fotograferen met je smartphone

waterdicht
bron

Wil je altijd en overal foto’s maken? Denk dan eens aan een waterdichte hoes voor je telefoon. Water en smartphones gaan over het algemeen niet goed samen, een beschermhoes zorgt ervoor dat je telefoon beschermd blijft en je hem ook nog gewoon kunt bedienen. Foto’s maken in de regen, op het strand, tijdens het skiën, het is allemaal mogelijk.

De hoes beschermt namelijk niet alleen tegen water, ook zand, stof en sneeuw houdt hij ‘buiten de deur’.


Het virtuele leven kan met dit handige voorwerp dus gewoon doorgaan op vakantie: of je nu in het zwembad ligt of op de latten staat. Wist je dat je er zelfs onder water mee kunt fotograferen of filmen? Echt een must have voor je nieuwe Galaxy S6 dus.

Je telefoon opladen zonder snoeren

S6-draadloos
bron

Draadloos je telefoon opladen, tot voor kort leek dit een utopie. Met de Nillkin Magic Disk is het mogelijk. Omdat het de tweede generatie draadloze opladers betreft, zijn de kinderziekten verleden tijd. De meest geavanceerde telefoons, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy S6 kun je met deze lader op een eenvoudige manier opladen. Niet alleen je S6 is overigens compatible, een hele serie verschillende toestellen wordt ondersteund.

Door een transparante onderkant is de lader elegant te noemen. Met zijn 75 gram is de lader een lichtgewicht te noemen. De led-verlichting past zich aan de omgeving aan. Overladen is niet mogelijk: het apparaat stopt namelijk met laden als de telefoon vol is.

Scherpe foto’s met zoomlens

camera-iphone-gadget
bron

De tijd dat je met een grote camera op pad moest voor de mooiste kiekjes is met de zoomlens voor je smartphone definitief verleden tijd. Maar liefst acht keer inzoomen zonder aan kwaliteit in te binden is met deze gadget eenvoudig mogelijk.

Een meegeleverde klem zorgt er ook nog eens voor dat de telefoon stabiel neer te zetten is, waardoor de foto’s nog scherper en van betere kwaliteit zijn. Door een meegeleverde draagtas is meenemen eenvoudig.


Met je smartphone een helikopter besturen

heli-rc
bron

Voor mannen die in hun hart graag nog jongetjes blijven is de met de smartphone bestuurbare helikopter een. Deze gadgets verandert je telefoon namelijk in een op controller, waarmee je een helikopter kunt besturen. Nog niet zo lang geleden, leek dit soort speelgoed alleen voorbehouden aan James Bond, maar nu is het voor iedereen beschikbaar. Zodra de motor gestart wordt, begint je telefoon te trillen.

Zelfs met je vrienden met de helikopters vliegen, zonder elkaars kanaal te storen is mogelijk. Deze gadget is wel bedoeld voor binnen, buiten koop je de kans dat het machientje onbestuurbaar is, door harde wind of door andere invloeden van buiten. Een hal opzoeken voor het vliegen met je vrienden is dus wel nodig, in de gemiddelde huiskamer zit je elkaar wel heel erg in de weg.

Opladen met zonnestralen

zonneladen
bron

Zonnepanelen komen we steeds meer tegen in het huidige landschap. Ook voor de smartphone is er al enige tijd een oplader op zonne-energie beschikbaar. Tijd dus voor een oplader met meerdere zonnepanelen. Met deze gadget is het mogelijk je smartphone nog sneller op te laden. De energie wordt opgeslagen in een geïntegreerde batterij.

De oplaadtijd is onderhevig aan meerdere factoren, en dus moeilijk te voorspellen. Een oplaadindicator zorgt ervoor dat je je telefoon niet te lang aan de oplader laat zitten. Het apparaatje wordt geleverd met diverse connectoren, waardoor hij ook geschikt is voor je nieuwe Samsung Galaxy 6, maar ook voor smartphones van diverse andere merken.