Groen zaken doenGroen is hip. Groene stroom, groene vingers, groene broeken (je weet wel, van brandnetel gemaakt) en… groen vergaderen. Soms is hip alleen maar hip, maar in dit geval is het vooral gewoon goed voor het milieu, dus niet verkeerd! Maarre hoe vergader je dan eigenlijk groen..?

Duurzaam vergaderen

Groen, oftewel duurzaam vergaderen houdt in dat je voor- en tijdens je vergadering zo min mogelijk uitputtende brandstoffen gebruikt en zo min mogelijk milieubelastend consumeert. Dit doe je door bijvoorbeeld met een bio-bus naar je vergaderlocatie te rijden, eenmaal daar vergadert in een ruimte die met groene stroom verlicht wordt en waarbij je energiezuinige apparaten gebruikt. (In ieder geval zo zuinig mogelijk in zijn soort.). Daarnaast kun je ervoor kiezen om tijdens de lunch enkel biologische producten te eten en je theezakje twee keer te gebruiken 😉

Groene vergaderlocaties

Er zijn al behoorlijk wat groene vergaderlocaties in Nederland. Een handige site om een aantal groene vergadercentra te kunnen vergelijken is die van Groencentraal. Groencentraal is een overkoepelende organisatie die informatie en boekingsmogelijkheden van negen vergaderaccomodaties in Utrecht weergeeft.

Ieder van deze negen conferentiecentra is weer op een andere manier groen en draagt zo zijn eigen steentje bij aan een beter milieu. Het ene centrum is wel weer net even groener dan het andere, dus kijk goed naar de onderlinge verschillen.