composiet-modulair-schuttingEen schutting plaats je voor verschillende doeleinden: erfafscheiding, privacy en de uitstraling van je tuin. Een modulaire schutting heeft als grootste voordeel dat het helemaal naar je eigen wensen samen te stellen is. Elke schutting krijgt hiermee een eigen identiteit.

Eerst de regels lezen

Als je een erfgrensscheiding gaat maken, houd er dan rekening mee dat er bepaalde regels voor gelden. Zo heb je bijvoorbeeld toestemming nodig van de buren als je hem precies op de grens gaat plaatsen. Samen met de buren een schutting zetten is een aanrader, daarmee kun je namelijk ook nog eens de kosten delen. Ook over de hoogte zijn regels. Een erfafscheiding mag maximaal twee meter hoog zijn. Kijk daarnaast of er voor het plaatsen van een schutting een vergunning nodig is. Dat is niet in elke gemeente hetzelfde. Een modulaire schutting heeft als maximale hoogte twee meter, precies volgens de regels.

Beter een goede buur…

Wil je de schutting niet op de erfgrens zetten, maar alleen in je eigen tuin, bedenk dan wel dat dat wat nadelen heeft. Zo ben je dan voor de kant die voor jou niet zichtbaar is, ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Daarnaast zijn alle kosten voor jezelf. Bijkomend nadeel is dat een schutting die alleen op je eigen grond staat, meer ruimte inneemt waardoor de tuin wat kleiner wordt. Dat lijkt weinig, maar als je alle centimeters optelt, is het toch aardig wat. Uiteraard is dit afhankelijk van de lengte van je tuin. Een beetje goed met de buren zijn, is dus geen overbodige luxe. Als je twijfelt over de erfgrens kun je dat na laten meten bij het kadaster. Met dit nameten voorkom je dat er conflicten ontstaan en is voor iedereen goed duidelijk hoe het precies zit.

Zoveel privacy als je wilt

Als het gaat over privacy, dan is een schutting een ideale oplossing. Met een modulaire schutting is de tuin af te scheiden zoals je dat hebben wil. Waar mensen echt naar binnen kijken, kun je kiezen voor de hoge schuttingdelen. Waar je bijvoorbeeld prachtig uitzicht hebt op de natuur, kun je kiezen voor een laag schuttingdeel van 95 cm. Ook als je prima contact hebt met de buren kan een laag schuttingdeel leuk zijn. De erfgrens is ermee afgebakend, maar je bent niet afgesloten van de buitenwereld. Een schuttingdeel met een rooster kun je laten begroeien, voor een mooi groen resultaat. Door de variabele hoogten door elkaar te gebruiken, kan een speels effect ontstaan.

Alle onderdelen met elkaar combineren

Als je kiest voor een zelfbouw modulaire schutting, dan zijn de verschillende onderdelen heel mooi met elkaar te combineren. Een schutting van composiet heeft daarnaast als voordeel dat het materiaal de voordelen heeft van kunststof, maar het uiterlijk van hout. Dit maakt dat de schutting veel langer mooi blijft en ook nog eens heel eenvoudig schoon te maken is. De onderdelen van een modulaire schutting maken dat het uiteindelijke resultaat bij iedereen anders is. Zo kun je kiezen voor twee kleuren palen, poorten, maar ook hardglaselementen en roosters.

Groene tuin, zonder struiken en bomen

Alle onderdelen van een modulaire schutting zijn er in verschillende maten. De schuttingdelen en poorten zijn er bijvoorbeeld in de hoogtes 200, 180 en 95 cm. Hardglas