vrouw gebruikt boormachine

vrouw gebruikt boormachine Vroeger deed mijn vader alle klussen en nu ik het zelf moet uitzoeken heb ik vaak geen zin om er tijd in te investeren en koop ik graag alles kant-en-klaar. Als iets kapot is koop ik iets nieuws en grote klussen besteed ik uit. Soms wordt zelfs mijn vriendin ingeschakeld omdat die handiger is dan ik. Maar ik ben mijn leveren aan het beteren! Ik heb zowaar laatst het boormachine heft in eigen handen genomen.

De doe-het-zelver boormachine: de Klopboor

Bosch DHZ PSB 1000-2 RCE Klopboormachine De klopboor is dé boormachine voor de doe-het-zelver. De allesreiniger onder de boormachines. Je kunt er bijna alle klussen in en om het huis mee verrichten. Je kunt met deze boormachine door metselwerk heen boren, maar ook voor het fijnere werk als boren in hout en metaal is deze boormachine geschikt. Het is wel handig om een boormachine met toerentalregeling te nemen, zodat je de boor ook als electrische schroevendraaier kunt gebruiken. Een goede boormachine met toerentalregeling is de Bosch DHZ PSB1000

De boormachine voor het grotere werk: de Boorhamer

boorhamer Bosch De boorhamer, ook wel slagboor genoemd, is een boormachine voor zwaar boorwerk als boren in graniet of beton. De boorhamer vereist speciale SDS-boortjes, in tegenstelling tot de ‘gewone’ boormachine. Als je een boorhamer nodig hebt, maar denkt hem maar een keer te gaan gebruiken, dan kun je beter een boorhamer huren. Je kunt trouwens wel een snelspankop kopen, dan kun je de boorhamer ook gebruiken als klopboormachine, er kunnen dan namelijk gewone staalboortjes in. Ben je net als ik een onervaren klusser, dan is het gebruik van een boorhamer af te raden. Op de afbeelding zie je de Bosch GBH 2-26 DFR Boorhamer.

Overige boormachines: handboor en de tafelboormachine

handboormachine Dan heb je ook nog de handboor en de tafelboormachine. De handboor is in principe een niet-elektrische boormachine, maar het voorbeeld hiernaast is zoals je ziet wél elektrisch. Het verschil kan uitgedrukt worden door onderscheid te maken in handboor en handboormachine. Met een handboormachine wordt een lichtgewicht, klein formaat boormachine bedoeld, die vooral geschikt is voor het fijne werk. Een ‘originele’ handboor zie je onderaan dit artikel. Een tafelboormachine is een boormachine die vast opgesteld staat. De tafelboormachine wordt ook wel een kolomboormachine genoemd. Het spreekt voor zich, een tafelboor kan niet gebruikt worden voor gaatjes in muren te boren.

handboor2