Winkelen is niet mijn grootste hobby, maar ik speur altijd wel het internet af voor de juiste zonnebril. En hoewel ik normaal helemaal niet zo merkbewust ben, ik koop meestal wel een merk zonnebril. Een merk zonnebril is vaak wat steviger dan een niet-merk zonnebril en meestal zit hij ook wat beter op je neus.

Online zoek ik altijd uit welk type en merk zonnebril ik mooi vind en vervolgens pas ik ze in de winkel.

Passen bij een merk zonnebril is nodig, want ten eerste kost het behoorlijk wat geld en ten tweede kan je online niet goed inschatten of hij bij je gezicht past.

Merk zonnebril voor een hoekig gezicht

Als je een hoekig gezicht hebt zit je als man over het algemeen vrij goed met elke zonnebril. Een vierkante bril maakt je nog hoekiger, wat vrouwen vaak aantrekkelijk vinden omdat het er mannelijk uitziet, een ronde bril verzacht het hoekige aan je gezicht een beetje. De pilotenbril zit er tussenin, want hij is enerzijds heel mannelijk, maar heeft half ronde glazen. Als je voor een merk zonnebril gaat vind ik Ray Ban een erg mooi model hebben:

merk zonnebril

Rayban Aviator Zonnebril

Merk zonnebril voor een smal en lang gezicht

Als je een lang en smal gezicht hebt kun je beter niet een al te grote zonnebril kiezen. Je zou denken dat een grote zonnebril je gezicht wat minder lang laat lijken, maar omdat je dan vaak ook een smal gezicht hebt krijg je een soort Fido-Dido effect. Kies eerder voor een middelgrote zonnebril. Rond of vierkant maakt niet zoveel uit. Een merk zonnebril die hier bij past:

ray ban merk zonnebril

Ray Ban Zonnebril Wit

Merk zonnebril voor een rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt dan wil je over het algemeen dat je zonnebril je wat mannelijker (en dus hoekiger) maakt. Kies dan voor een vrij grote vierkante zonnebril. Een merk zonnebril die perfect past bij dit gezichtstype is de Knoxville Electric:

merk zonnebril

Knoxville Zonnebril