Er zijn heel wat verschillende wijnen op de markt die, afhankelijk van wat er op de BBQ ligt, prima bij een BBQ passen. Kies je voor vlees op de BBQ, dan past rode wijn daar het beste bij. Heb je gekozen voor vis op de BBQ, dan is witte wijn de wijn bij uitstek.  Rosé wijn kan in beide gevallen een goed alternatief zijn.

Klassieke wijn voor bij de BBQ

Steeds vaker wordt er bij een BBQ voor gekozen om rosé wijn te serveren. Zeker wanneer de BBQ in de zomer plaatsvindt is dit een aanrader. Rosé wijn is fris en kan prima gedronken worden als aperitief, maar ook tijdens en na de BBQ. Daar staat dan wel weer tegenover dat je van rosé wijn moet houden en dat hij gekoeld gedronken moet worden. Hou er ook rekening mee dat er een groot verschil bestaat tussen de verschillende rosé wijnen. Ga je voor een BBQ in het park, dan is rode wijn misschien een beter idee, tenzij je beschikt over een koelbox.

Vlees BBQ

Wanneer je kiest voor vlees op de BBQ kun je kiezen voor elke soort wijn, maar over het algemeen smaakt rode wijn erg goed bij een lekker stuk vlees van de BBQ. Een goede basis voor een rode wijn voor bij de BBQ is de Merlot druif. Deze druif zorgt voor wijnen die lekker makkelijk te drinken zijn en is doorgaans best betaalbaar (uiteraard bestaan er grote prijs- en klasseverschillen). In principe zou ook een Pinot Noir prima geserveerd kunnen worden tijdens een vlees BBQ, omdat de Pinot Noir lekker vol en krachtig is, net als vlees. Het over het algemeen zoete karakter van deze wijn maakt hem niet voor iedereen geschikt.

Vis BBQ

Wanneer je gaat voor een vis BBQ, dan kun je bijna niet om de witte wijn heen. Wie iets van wijn weet zal bevestigen dat rode wijn en vis vaak minder goed samengaan. Je kunt er ook in dit geval voor kiezen om rosé wijn te serveren bij de BBQ, mocht je bijvoorbeeld niet zo’n fan zijn van wit. Wanneer je niet meteen een idee hebt welke wijn je gasten bij de BBQ graag drinken, kun je veilig kiezen voor een Chardonnay. Een Chardonnay is erg lekker wanneer hij op de ideale temperatuur gedronken wordt en is niet vlak, maar ook niet extreem uitgesproken qua smaak. Naast de Chardonnay kun je voor bij de BBQ ook kiezen voor de Sauvignon Blanc of een Pinot Blanc.

Je kunt lekker makkelijk doen en zowel het vlees als de sauzen, brood, bestek en de BBQ laten aanleveren door de BBQ-all-in service van bijvoorbeeld BBQgemak. Hoef jij je alleen bezig te houden met de wijnkeus!