Fietsendrager op Luxe auto

Fietsendrager op Luxe autoEr bestaan fietsendragers voor op de trekhaak, voor op het dak en (zeldzaam) voor op de achterkant van de auto. Ook zijn er nog speciale fietsendragers voor elektrische fietsen en fietsendragers voor op de caravan. Nu het seizoen over is zijn de meeste fietsendragers flink afgeprijsd. Profiteer ervan!

Fietsendragers voor op de trekhaak

Thule Euroway trekhaak fietsendragersHet merendeel van de fietsendragers is om op de trekhaak te bevestigen. Soms heb je daarbij een koppelstuk nodig. Een koppelstuk kan nodig zijn wanneer er niet voldoende ruimte is, of wanneer je een terreinauto hebt. Ook bij sommige afneembare trekhaken is een koppelstuk nodig.
Het nadeel van trekhaak fietsendragers is dat je kenteken en je verlichting niet meer goed zichtbaar is. Om die reden zitten er op de fietsendragers extra verlichting en is het noodzakelijk om een kentekenplaat op je fietsendrager te bevestigen.
Wanneer je van plan bent om meerdere fietsen mee te nemen, let er dan op dat het maximale gewicht dat de trekhaak kan hebben niet wordt overschreden. Dit maximale gewicht staat over het algemeen aangegeven op de plek waar het stroompunt aanwezig is. De fietsendragers zelf hebben uiteraard ook een maximale belasting. Vaak is deze maximale belasting 50 kilo, maar is afhankelijk van de hoeveelheid fietsen waar de fietsendrager voor geschikt is. Bovenstaande Thule Euroway fietsendrager is geschikt voor drie fietsen, heeft een maximale belasting van 60 kg en heeft zelf een gewicht van 20 kg. Meer specificaties kun je op de site vinden.

Fietsendragers voor op het dak

Hapro Giro dak fietsendragersHeb je een auto zonder trekhaak? Dan zijn fietsendragers die je op het dak kunt bevestigen de oplossing. Ook wanneer je behalve je fietsen ook nog een caravan of aanhanger mee wilt nemen zijn fietsendragers voor op het dak een uitkomst. Het nadeel is dat fietsendragers op het dak veel wind vangen, wat zorgt voor meer lawaai en meer brandstofverbruik. Daarnaast heb je een dakrail nodig om de dakdrager op te kunnen plaatsen. Ook je dak heeft een maximale belasting, al zal die door een fietsendrager niet snel gehaald worden. Check het toch even van tevoren. De fietsendrager hierboven is de Hapro Giro. Deze Hapro Giro is geschikt voor een fiets, maar er kunnen vier Hapro Giro’s op het dak bevestigd worden.

Fietsendragers voor elektrische fietsen

Uebler Nano fietsendragers

Lang niet alle fietsendragers zijn geschikt voor elektrische fietsen, aangezien elektrische fietsen erg zwaar zijn en soms ook te groot van formaat zijn. De Uebler Nano is de kleinste en lichtse fietsendrager en toch geschikt voor elektrische fietsen. Het is een dure fietsendrager, maar wordt dan ook beschreven als de beste onder de fietsendragers. Hij is geschikt voor twee fietsen. Het gewicht is 13 kg en het draagvermogen is 60 kg. Let er dus wel op dat het gewicht van je elektrische fietsen niet het gewicht overschrijdt. Een fietsendrager die echt speciaal gemaakt is voor elektrische fietsen is de Multa Mova Next M2 (zie onder). Het gewicht van deze drager is maar 16 kg, maar het draaggewicht is wel 80 kg. Deze fietsendrager is in principe geschikt voor twee fietsen, maar let op het gewicht van je fiets, want sommige elektrische fietsen kunnen wel 60 kg wegen!

Multa Mova Elektrische fietsendragers