Met de zomer voor de deur blijft het toch altijd de grote vraag: wat doen we aan vandaag? De dames kunnen nog eens leuk variëren met een jurkje of een rokje, voor de mannen is dat weer een ander verhaal. Korte of lange broek is vaak afhankelijk van de gelegenheid of dat wel of niet kan. Privé is het nooit een probleem, maar zakelijk is het in de meeste bedrijven niet echt geaccepteerd als je in shorts op komt dagen. Dan zijn er nog wel de luchtigere alternatieven voor een jeans of nette pantalon in de vorm van linnen of katoenen broeken zodat je ook tijdens de warme dagen niet wegsmelt in je lange broek.

Poloshirts

Of de mussen nu dood van het dak vallen of dat het van dat net-niet zomerweer is, een poloshirt is altijd goed. Je kan het zowel op een lange als op een korte broek dragen en het leuke is dat polo’s heel veelzijdig zijn. Met een colbertje erover op een lange broek oogt het netjes en kan het zakelijk ook vaak. Op shorts is het de perfecte outfit voor naar het strand, tijdens de BBQ of op vakantie.

Poloshirts zijn nu al ruim 80 jaar onderdeel van het modebeeld. Het grappige is dat ze nooit echt in de mode zijn, maar ook nooit uit. Een polo is eigenlijk gewoon altijd goed en zie we elk voorjaar weer terugkomen. De bekendste zijn nog wel de Lacoste polo’s, ooit ontworpen voor de tennissport door de tennisspeler René Lacoste, ondertussen is dit merk uitgegroeid tot een wereldbekend label met de krokodil als een van de meest nagemaakte logo’s. Het idee van de polo is nog steeds hetzelfde als in het prille begin: een t-shirt dat op een overhemd met korte mouwen lijkt door de kraag die erop zit.

Een polo staat ook goed bij bijna elke man. Juist door de kraag en de openstaande hals verlengt het de nek en dat doet bij veel mannen wel iets. Een t-shirt met een ronde hals maakt de nek juist optisch korter en staat daarom niet altijd even goed.

Hou het deze zomer dus makkelijk voor jezelf, kies voor comfortabel en toch stijlvol, luchtig en toch aangekleed.